July 28, 2014

Biscotti di Grano Saraceno ai piccoli Frutti Rossi - Buckwheat Flour Cookies with small Red Fruits

























Ingredienti:


200 gr di farina di grano saraceno
100 gr di farina 00 per dolci
120 gr di burro
100 gr di zucchero di canna
1 uovo
Mezza bustina di lievito per dolci
Mezzo cucchiaino di sale
Qualche Fruttino di Bosco a piacere 


Ingredients: 

200 grams of buckwheat flour
100 grams of flour for cakes 00
120 grams of butter
100 grams of brown sugar
1 egg
Half a bag of baking powder
Half a teaspoon of salt

Some little Red Fruit (currants, raspberries, strawberries)
























































Procedimento:

Mettete in un recipiente capiente le due Farine, il lievito, il sale, il burro ammorbidito a temperatura ambiente, lo Zucchero di Canna, l'uovo e i Frutti di Bosco (Ribes, Fragoline, Lamponi in piccoli pezzi) amalgamando bene con le mani. Impastate fino ad ottenere una palla liscia e profumata. 

Avvolgete nella pellicola e riponete in frigorifero per almeno un'ora.

Su un piano imburrato e infarinato stendete poi la pasta con il mattarello e ricavate delle forme rotonde con uno stampino per biscotti.

Cuocere in forno gia' caldo in modalita' statica a 180 gradi per circa mezz'ora e comunque fino a completa cottura.

Procedure: 

Put in a large bowl both flours, baking powder, salt, butter softened at room temperature, the brown sugar, egg and Berries (currants, strawberries, raspberries into small pieces) and mix well with your hands.
Knead well until you obtain a smooth and fragrant ball.

Wrap in plastic and refrigerate for at least an hour.

On a greased and floured surface, roll out the dough with a rolling pin and cut the round shapes with a cookie cutter.

Bake in the oven already 'warm mode' static at 180 degrees for about half an hour and in any case until the Cookies are completely cooked.